Over ons
Geschiedenis

Verdiepende blik op onze historie

2017

Nieuwe webshop gelanceerd

Met trots presenteren wij u onze nieuwe webshop. Een webwinkel die zowel bestaande als nieuwe klanten wegwijs maakt in de wereld van verpakkingsmateriaal. Het gemak dat u gewend bent vanuit het contact met onze medewerkers vindt u nu ook online.

Deze webshop is gemaakt in samenwerking met Cloudsuite.

2016

Eigenaar van het pand

Vanaf december 2016 is Hovens Collin Verpakkingen eigenaar van het huidige pand aan de Huiskensstraat 57.

2014

Hovens Collin Verpakkingen in het heden

Hovens Collin Verpakkingen is inmiddels uitgegroeid tot een bedrijf met 17 medewerkers met een modern hoogbouwmagazijn op industrieterrein Noorderpoort in Venlo, met klanten door heel Nederland en daarbuiten.

2014

Packaneers

Door de groeiende vraag naar verpakkingsoplossingen op maat en advies op het gebied van het verpakkingstraject lanceert Hovens Collin Verpakkingen in 2014 Packaneers.com. Met Packaneers spelen we in op een stuk advies, dat de klant kan meenemen in zijn verpakkingsontwikkeling. Met onze verpakkingsengineers komt u tot een verantwoorde keuze voor een verpakking, met oog voor milieu en klanttevredenheid.

2011

Een nieuw directie

Op 1 februari 2011 heeft de toenmalige directie Peter Hovens en Hans Bongartz haar aandelen verkocht. Hiermee kwam na ongeveer 83 jaar een einde aan het familiebedrijf.

Na meer dan een half jaar meerdere serieuze kandidaten te hebben gepolst, is de keuze uiteindelijk gevallen op een overdracht aan 2 zeer gemotiveerde krachten uit het eigen kamp. Monique Schoofs (werkzaam sinds 1989) en Ramon Peeters (werkzaam sinds 1996). Zij zijn momenteel de vlaggendragers van Hovens Collin Verpakkingen BV.

2003

Een nieuw magazijn

In 2003 is het magazijn uitgebreid met een nieuw hoogbouw magazijn. Hierdoor zijn er op de Huiskensstraat 1100 palletplaatsen bijgekomen.

2000

Ontwikkelingen op het gebied van logistiek

Door de gestage ontwikkeling die de regio Venlo, Venray en ook Midden- en Zuid Limburg op logistiek gebied heeft doorgemaakt, heeft Hovens Collin Verpakkingen juist in die sector een trouwe klantenkring opgebouwd.

Door samenwerking en dealerschapen met partners als 3M, SCA en enkele vooraanstaande golfkartonfabrieken, biedt Hovens Collin ook deze sector een compleet verpakkingsassortiment.

1996

Verbouwing

In het jaar dat Hovens Collin Verpakkingen officieel 65 jaar bestond werd de meest recente verbouwing afgerond. Een nieuwe grotere showroom en moderne ruime kantoren werden gerealiseerd. Het meest spraakmakende onderdeel van de verbouwing was misschien wel de voorgevel van het gebouw waar vanaf nu het bekende doosje uitsteekt.

1984

Verhuizingen

Door de enorme groei werd het pand aan de Baarlosestraat al snel veel te klein. In 1984 verhuist Hovens Collin Verpakkingen naar een groter pand aan de Sloterbeekstraat maar ook dit pand barstte na 3 jaar bijna uit zijn voegen. De oplossing was snel gevonden op industrieterrein "de Veegtes". In 1987 verhuisde Hovens Collin Verpakkingen naar het huidige adres, de Huiskensstraat 57 in Venlo.

1982

Groei op het gebied van Industriële verpakkingen

Het assortiment veranderde mee met de ontwikkeling die het gebied doormaakte. Industriële klanten gingen meer en meer deel uitmaken van het klantenbestand. Bedrijven als Océ en Rank Xerox groeiden, waarmee tevens een groot aantal gespecialiseerde toeleveringsbedrijven hun plek verworven hadden.

De verpakkingsbehoefte ging zich in de loop der jaren meer en meer toespitsen op deze bedrijven. De op maat verpakking voor de industrie gecombineerd met de overige verpakkingen benodigd in het magazijn, beheersten in de jaren 80 en 90 het assortiment van Hovens Collin Verpakkingen.

Boetieks en winkels in de steden, maar ook de detaillisten in de omliggende dorpen in Limburg en Oost-Brabant werden door Hovens Collin echter niet vergeten.

1981

De Eerste Blericksche Papier Groothandel wordt Hovens Collin Verpakkingen

In 1981 kwam de verpakkingsdivisie van Collin Papier BV de gelederen versterken, en zo ontstond de huidige naam.

1960

Groei in de jaren zestig en zeventig

Na het grote succes in de regio volgde al gauw de detailhandel in de nabijgelegen gebieden. In de jaren 60 en begin jaren 70 was het bezorggebied inmiddels uitgegroeid tot heel Limburg en een groot deel van Oost Brabant.

1950

Voornamelijk detailhandel in de jaren vijftig

De familie Hovens heeft 2 generaties lang een hechte klantenkring opgebouwd in de nabije omgeving van Venlo. Vroeger voornamelijk in de detailhandel. In de jaren 50 werd de plaatselijke bakker, slager, groenteboer en kruidenier wekelijks voorzien van alle benodigde verpakkingen.

1926

In 1926 wordt De Eerste Blericksche Papier Groothandel opgericht

De Eerste Blericksche Papier Groothandel P.J. Hovens is gestart in 1926.

De eerste locatie van de Blericksche Papier Groothandel P.J. Hovens was gevestigd op de Baarlosestraat in Venlo-Blerick.